www.rum46.dk
Værker der Gør Ondt-grænser 1
04 Mar, 2022 -
02 Apr, 2022
David Ramirez
udstilling

Klik på billedet og se flere billeder

rum46 byder 2022 velkommen med Værker der gør ondt. Et udstillingsprogram spækket med udstillinger, talks og læsninger om ømme tematikker. I forlængelse af sidste års program ASSINGA er det overordnede tema smerte forbundet med identitet og blikke, der ser - inde- og udefra. Smerten spænder fra personlig smerte til samfundsmæssige sår, der stadig værker. Smerten som underliggende element vil blive undersøgt med tre tråde: grænser, sprog og historiefortælling. 

Grænsesøgning og overtrædelse er et vilkår for mennesket i en tid, hvor grænser trækkes og overtrædelser italesættes på et nyt niveau. Rum46 undersøger denne tråd med to soloudstillinger og en række tankevækkende arrangementer; Den nye læsegruppe Decolonial holder første læsning i forbindelse med udstillingen og vores faste samarbejdspartner Århus Feminist Collective varmer op til Kvinders Internationale Kampdag.
 

Årets første udstilling starter fredag d. 4. marts når David Ramirez fylder rum46 med sine grænsesøgende værker i bløde materialer og hårde aspekter. David Ramirez er en Aarhus-baseret kunstner med rødder i Colombia. Hans praksis omhandler mødet med mennesker, deres erfaringer og indsamlingen af ansigter, der fortæller historier der rækker langt. Personlige historier, følelser og oplevelser forankres i installationer og værker, der taler frit til beskueren og ligger op til snak.
Ferniseringen finder sted kl. 16.30-19.00. Traditionen tro er alle inviteret til en ferniseringsmiddag i udstillingen, hvor kunst krydses med måltidet.

 
Åbningstider: 

Onsdag - fredag: 13-17

Lørdag - søndag: 13-16

Arrangementer

4. marts

Fernisering: kl. 16.00-18.00

7.marts: 

Århus Feminist Collective varmer op til kvindernes internationale kampdag med en læsegruppe med udgangspunkt i Bell Hook’s All about Love (2000).


Arrangementet er på engelsk.

16. Marts

Decolonial er en ny læsegruppe oprettet i samarbejde med Aarhus Universitet.


Værker der gør ondt bliver kombineret med dekoloniale vinkler og tekster.
 


STØTTET AF:

Statens Kunstfond
@kunstfond #statenskunstfond | #kunstfonden | #danishartsfoundation
Aarhus Kommune
#Aarhuskommune #KulturudviklingspuljenRELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46