www.rum46.dk
ASSINGA // Anne-Birthe Hove
07 Okt, 2021 -
17 Okt, 2021
Anne-Birthe Hove
udstilling

Klik på billedet og se flere billeder
ASSINGA // Anne-Birthe Hove  

Udstillingsperiode fra d. 30. sep - 17. okt

 

“Grafik atuarnertut ippoq, qanillilugu atuaqqissaagassaavoq”
“Grafik er som at læse en bog, du skal tæt på og nærlæse”

- Anne-Birthe Hove 

 

I rum46 udstilles en serie værker af Anne-Birthe Hove (1951-2012). Værkerne består af et udvalg fra serien “Sermitsiaq” (2000-2004) samt skitserne til værket “Natteravne” (2000).  I et interview i kunst- og kulturtidsskriftet Neriusaaq beskriver Anne-Birthe Hove: ”Som kunstnere bliver vi uvægerligt præget af det land og det landskab, vi lever i. Men vi erobrer det også. Kunst består i at erobre verden.” I denne serie erobrer hun både noget massivt fysisk – fjeldet Sermitsiaq -, men også noget immaterielt; logoet, vartegnet og symbolet Sermitsiaq.

 

Natteravne er en serie af tre kobberplader der blev lavet til udsmykning af det daværende Hotel Nuuk. På hver plade er der ved syre og ridsninger blevet konstrueret motiver af Nuuks ikoniske ravne i omgivelser, der imiterer den grønlandske natur og det grønlandske vejr. I rum46 vises skitserne til værkerne, da pladerne er en del af den faste udstilling på Nuuk Kunstmuseum. 
Alle de udstillede værker er udlånt af Nuuk Kunstmuseum.

 

Kunstneren Anne-Birthe Hove

Anne-Birthe Hoves kunstneriske uddannelse har været præget af først Kunsthåndværkerskolen i Kolding og Kunsthøjskolen i Holbæk, siden hen Grafisk Værksted i Nuuk og Kunstakademiet i København. Gennem sit kunstneriske virke har Anne-Birthe Hove arbejdet med forskellige medier og materialer, men vendte altid tilbage til grafikken som den primære udtryksform. Herigennem har hun konstant undersøgt, hvordan hun bedst kunne skildre de udtryk hun ønskede, både ved hjælp af traditionelle teknikker - som stregætsning, koldnålsradering, chine collé, fotogravure, monotypi og trace monotype - samt gennem sin kreative, legende og eksperimenterende tilgang til mediet.

Selvom Anne-Birthe Hove som kunstner ikke havde en direkte politiske agenda, kan hendes værker ses som et vidnesbyrd om den voksende selvbevidsthed der har fundet sted i Grønland fra at have været et dansk amt, til at Grønland blev et hjemmestyre fra år 1979 og frem til at Grønland blev et selvstyre i 2009.

 

Bibliotek med bøger om grønlandsk kunst

I rum46 har vi samlet bøger om grønlandsk kunst. Her finder du bl.a. “Anne-Birthe Hove” hvor du kan læse mere om Anne-Birthe Hove som kunstner og se flere af hendes værker. 

 

Bøgerne er blevet doneret af de grønlandske huse i Aalborg og København samt af private samlere.


Åbningstider:
Udstillingsperiode: 8. -22. oktober
Onsdag -fredag 13-17
Udvalgte weekends 13-16

 

 

I rum46 har vi samlet bøger om grønlandsk kunst. Her kan du bl.a. læse om Pia Arke, Jessie Kleemann, Anne-Birthe Hove og i det grønlandske kunst- og kulturtidsskrift Neriusaaq

Bøgerne er blevet doneret af de grønlandske huse i Aalborg og København samt af private samlere.

RELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46