www.rum46.dk
ASSINGA: FLAG //
03 Aug, 2021 -
22 Aug, 2021
Gukki Nuka, Gudrun Hasle, Paarma Brandt, Sonya Kelliher-Combs, Máret Ánne Sara og Jóhan Martin Christiansen
udstilling

Klik på billedet og se flere billeder
ASSINGA: FLAG // 
rum46

Nuuk Kunstmuseum
Århus Feminist Collective

FLAG // Gukki Nuka, Gudrun Hasle, Paarma Brandt, Sonya Kelliher-Combs, Máret Ánne Sara og Jóhan Martin Christiansen

FLAG var et samarbejde mellem kunstner Gudrun Hasle (f. 1979) og Nuuk Kunstmuseum, hvor forskellige kunstnere blev inviteret til at skabe et flag til flagstangen ved Holms Hus i Nuuks kolonihavn. Seks ud af 13 flag bliver nu udstillet i rum46.
Et flag har mange betydninger og vækker ofte følelser i os. Når man flager markeres noget, eller der kommunikeres på afstand. De fem flag i rum46 udforsker på hver sin måde flaget som medie og kommunikationsform i krydsfeltet mellem identitet, tilhørsforhold og kunstværk.

ASSINGA / er et samarbejde mellem udstillingsstedet rum46, Nuuk Kunstmuseum og Århus Feminist Collective. Sammen ønsker vi at skabe en fælles udstillings-, diskussions- og publikationsplatform digitalt og fysisk i rum46.
Det grønlandske ord assinga har flere betydninger: dens gengivelse, dens billede eller dens lige. Navnet afspejler, at rum46 vil fungere som et satellitudstillingssted for Nuuk Kunstmuseum
Sammen med ÅFCo ønsker vi at fremme kontaktfladen mellem nyere grønlandsk kunst og et dansk publikum, udvide faglige netværk og sætte fokus på relateret forskning med publikationer, læsninger, arrangementer og workshops, der genererer ny kunstnerisk og teoretisk viden i et ofte forbigået felt: kunst fra og om Grønland.

/ STØTTET AF /
Statens Kunstfond
@kunstfond #statenskunstfond | #kunstfonden | #danishartsfoundation
Augustinusfonden
#augustinusfonden
Aarhus Kommune
#Aarhuskommune #Kulturudviklingspuljen   

Dertilhørende arrangementer:
5. august kl 16:30 DK // 12:30 GL: åbning med præsentation af FLAG v. Stine Lundberg Hansen, kurator på Nuuk Kunstmuseum. 
12. august kl. 13:30 DK : Flag workshop i udstillingen.
18. august kl 19-21 DK // 15-17 GL: læsegruppemøde ÅFCo om Niviaq Korneliussens "Homo Sapienne" og "Crimson".RELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46