www.rum46.dk

rum46 - Aktuelt / Current

ASSINGA: PIA ARKE // Arctic Hysteria
27 maj, 2021 -
30 Jun, 2021
Pia Arke
videoværk

Klik på billedet og se flere billeder

rum46
Nuuk Kunstmuseum
Århus Feminist Collective

ASSINGA / er et samarbejde mellem udstillingsstedet rum46, Nuuk Kunstmuseum og Århus Feminist Collective. Sammen ønsker vi at skabe en fælles udstillings-, diskussions- og publikationsplatform digitalt og fysisk i rum46.

Det grønlandske ord assinga har flere betydninger: dens gengivelse, dens billede eller dens lige. Navnet afspejler, at rum46 vil fungere som et satellitudstillingssted for Nuuk Kunstmuseum

Sammen med ÅFCo ønsker vi at fremme kontaktfladen mellem nyere grønlandsk kunst og et dansk publikum, udvide faglige netværk og sætte fokus på relateret forskning med publikationer, læsninger, arrangementer og workshops, der genererer ny kunstnerisk og teoretisk viden i et ofte forbigået felt: kunst fra og om Grønland.

 

PIA ARKE

I videoværket Arctic Hysteria (1996) forener Pia Arke (1958-2007) to motiver, der dominerer den vestlige kunsthistorie: den nøgne kvinde og landskabet. Scenen er lagt for en udforskning af et kunsthistorisk blik på kvinden - men også for en udforskning af den dansk-grønlandske kolonihistorie. Værket her er ét ud af mange, hvor Arke udforsker netop disse emner. 

Visning af videoværket Arctic Hysteria af Pia Arke (GL/DK), der i sin skelsættende kunstneriske praksis bl.a. satte fokus på kønsproblematikker i lyset af den dansk-grønlandske kolonihistorie. Værket Arctic Hysteria er et af Arke og Nuuk Kunstmuseums hovedværker.

 

Dertilhørende arrangementer:

27. maj kl 16:30 DK // 12:30 GL
åbning med online præsentation af Pia Arke v. Nivi Christensen, museumsleder Nuuk Kunstmuseum. 

9. juni kl 19-21 DK // 15-17 GL:
læsegruppemøde ÅFCo om Pia Arkes “Etnoæstetik”

RELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46